Akneärr – orsaker, behandling och ersättning

I denna artikel går vi igenom orsaker, behandling och ersättning till akneärr

Läs mer

Din rätt till ersättning för akneärr

I den här artikeln går vi igenom vad som gäller för att du ska få ut rätt kompensation för dina skador, och hur enkelt det faktiskt kan vara!

Läs mer

Behandlingar för att ta bort akneärr

Här ser vi över vilka behandlingar som finns för att underlätta dina problem relaterade till akneärr!

Läs mer

Problemet

Akne, eksem eller andra sjukdomar och diagnoser är något som besvärar många.. Vad som kan vara okänt är att man kan ha rätt till ersättning för sina besvär.

Lösningen

Vi på InCertify erbjuder en personlighetsanpassad helhetslösning för att hjälpa våra klienter att få ut försäkringsersättning. Vi har specialister som noggrant hanterar ditt ärende tills att summan, vid ärendets avslut, betalas ut till ditt konto.

Med vår expertis till förfogande kan du fokusera på annat.
Får vi avslag på ärendet, är vår tjänst avgiftsfri. Vid en utbetalning erhåller vi ett arvode på 30%.

Hur bildar kroppen akneärr?

När du klämmer en pormask eller finne kan det orsaka en inflammation eller ett sår som sedan leder till ett ärr. Stora finnar kan orsaka detta även om du inte klämmer dem. Ärrbildning sker när din kropp använder fibrin (ett protein i blodet) för att laga det skadade området. Fibrin bygger sedan nätverk av trådar som hjälper till att stödja och reparera den skadade vävnaden. Ofta syns inte dessa ärr, då de är mindre än den ursprungliga skadan, men i vissa fall kan de vara stora och märkbara. Detta beror på hur allvarlig din akne var samt vilken typ av kroppsvävnad som är skadad.

Akneärr delas in i två olika kategorier:

Atrofiska ärr är den vanligaste formen av akneärr. De ser ut som små gropar i huden. Dessa ärr har uppstått på grund av att akne har förstört kollagen i huden, vilket resulterar i mindre elasticitet och större risk för ärrbildning.

Hypertrofiska ärr är en mindre vanlig typ av akneärr som orsakas av inflammation runt akneutslag. Detta leder till ökad produktion av kollagen i det drabbade området, vilket kan leda till ett rodnande och/eller svullet ärr.

Du kan ha rätt till ersättning för akneärr

Många vet inte att de kan få ersättning för sina akneärr, men vad krävs för att man ska ha rätt till kompensation? I den här artikeln går vi igenom vad som gäller för att du ska kunna få ut försäkringsersättning för dina skador.

Vad är akneärr?

Akneärr är vanligt förekommande hos många. Akne är en hudsjukdom som orsakas av inflammation i talgkörtlarna och kan orsaka ärr.

Varför får man ersättning för akneärr?

Ärrskador från akne är vanligt förekommande och det är inte ovanligt att man har flera stycken. Dessa typer av ärr uppstår vanligen under tonåren eller i tidig vuxen ålder. Man kan få akneärr såväl på ryggen och bröstet som i ansiktet. Det är bra att veta att du som drabbats kan ha rätt till ersättning,
förutsatt att den typen av skada ingick i ditt försäkringsavtal.
En barnförsäkring är den enda typ av försäkring som täcker detta. Den kan tecknas direkt av en förälder hos försäkringsbolag, eller genom ett fackförbund. En barnförsäkring kan tecknas för barn upp till 18 år och gäller vanligtvis till 25 års ålder.