fbpx Skip to main content

Din rätt till ersättning för akneärr

Du kan ha rätt till ersättning för akneärr

Många vet inte att de kan få ekonomisk kompensation för sina akneärr, men vad krävs för att man ska ha rätt till ersättning och vem är det som betalar ut pengarna? I den här artikeln går vi igenom vad som gäller för att du ska få ut rätt kompensation för dina skador, och hur enkelt det faktiskt kan vara!

Vi hjälper dig att få ut maximal ersättning, med en enkel ansökan.

Vad är akneärr?

Akneärr är ett vanligt problem för många ungdomar och vuxna. Akne är en hudsjukdom som orsakas av inflammation i talgkörtlarna, och kan ge upphov till stora och små ärr på huden. De allra flesta som drabbas av akne får ett fåtal mindre ärr, men det är även vanligt att man drabbas av många ärr, även i större storlekar.

Varför får man ersättning för akneärr?

Ärrskador från akne är en mycket vanlig åkomma, och det är inte ovanligt att man har flera stycken. Dessa typer av ärr uppstår vanligen under tonåren eller i tidig vuxen ålder och varar livet ut. Man kan få akneärr både på ryggen, bröstet och i ansiktet. Akneärr kan vara både estetiskt störande och påverka ens vardagliga aktiviteter precis som andra typer av ärr. Därför är det bra att veta att du som drabbats av akne kan ha rätt till kompensation för de skador som akne orsakat.
– Förutsatt att en acneärr försäkring ingick i ditt försäkringsavtal. Det som behövs för att få ersättning kallas för en barnförsäkring. Den kan tecknas direkt av en förälder via försäkringsbolaget eller ett fackförbund. En barnförsäkring kan tecknas för barn upp till 18 år och gäller till och med att barnet fyller 25 år.

Vad finns det för typer av akneärr?

Om du funderar på att söka ersättning för akneärr, är det bra att ha koll på vilka typer av akneärr det finns. Ärrbildning till följd av akne kan variera av olika slag; de kan vara mörka, ljusa eller röda, upphöjda eller i form av hål eller gropar i huden.

I grunden finns det två olika typer av akneärr :

Atrofiska ärr ser ut som små gropar eller hål i huden och är den vanligaste formen av akneärr. Ärren uppstår på grund av att akne har förstört kollagen i huden, vilket resulterar i mindre elasticitet.

Hypertrofiska ärr orsakas av inflammation som har skapats runt det aknedrabbade området, vilket leder till ökad produktion av kollagen. I slutändan kan det leda till ett rodnande och/eller svullet ärr. Dessa typer av ärr är mindre vanliga.

Ersättning akneärr: Vad gäller för att ha rätt till kompensation?

  • Akneärrförsäkring / Barnförsäkring: För att du ska få kompensation krävs det att du har haft en giltig försäkring för akneärr när skadorna uppstod. En barnförsäkring är den enda typ av försäkring som täcker detta.
  • Du har besökt vården för dina skador: För att du ska ha rätt till kompensation krävs det att du har uppsökt vård för din akne hos en legitimerad vårdgivare. Med vård menas bland annat vårdcentral, hudmottagning eller onlinevård.

Om du har uppfyllt ovanstående krav kan du skapa ett ärende här förutsatt att ditt senaste vårdbesök för din akne var 2014 eller senare. Detta p.g.a försäkringsbolagens preskriptionsregel som innebär att skador eller sjukdomar som behandlats innan 2015 inte längre är giltiga att söka ersättning för idag.

Vem bestämmer om jag har rätt till ersättning?

I slutändan är det ditt försäkringsbolag som bestämmer om du har rätt till akne ärr ersättning eller inte.

Vem betalar ut ersättning för akneärr?

När du ansöker om ersättning för dina acnebesvär hos oss sköter vi hela processen från materialinsamling till utbetalning. När vi har mottagit din betalning drar vi av vårt arvode och skickar vidare betalningen till dig. Du behåller hela summan som du får av oss, skattefritt.

Hur mycket kan man få i ersättning?

Akneärr ersättning varierar beroende på vad skadan grundar sig på, var den ligger och hur stora besvär den orsakar. Här kan du läsa om Elias från Stockholm som fick 105 000 kr för sina skador.

Ersättning akneärr: Vad är det enklaste sättet att få pengar för mina skador?

Devvt är möjligt att ansöka om ersättning hos ditt försäkringsbolag. Dock är processen ofta komplicerad och det är sällan som du får ut det maximala beloppet som du har rätt till. Genom att använda en tjänst som InCertify kan du få ut betydligt mer pengar när du söker ersättning. Det är även mycket enklare då du endast fyller i en snabb ansökan. Sen behöver du bara vänta på att få de pengar som du har rätt till, utan att behöva bråka med ditt försäkringsbolag.

Vi ordnar din ersättning – snabbt och enkelt

När du skickar din ansökan till oss på InCertify tar vi hand om ärendet och sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag – vi ser även till att de får alla underlag som behövs. För jobbet tar vi endast 30% av ersättningen som försäkringsbolaget betalar ut. När vi har tagit vår andel av ersättningen brukar våra kunder fortfarande få mer betalt för sina skador än om de hade gått till försäkringsbolaget direkt. Eftersom att vi är experter på att maximera ersättningsbeloppet.

Testa riskfritt

Vår betalning är endast 30% procent av ditt ersättningsbelopp. Om vi inte lyckas att få ut en ersättning för dina skador hos försäkringsbolaget kostar vår tjänst ingenting för dig. Skapa en gratis och enkel ansökan här!

Leave a Reply