Skip to main content

Din rätt till ersättning för akneärr

Du kan ha rätt till ersättning för akneärr

Många vet inte att de kan få ekonomisk kompensation för sina akneärr, men vad krävs för att man ska ha rätt till ersättning och vem är det som betalar ut pengarna? I den här artikeln går vi igenom vad som gäller för att du ska få ut rätt kompensation för dina skador, och hur enkelt det faktiskt kan vara!

Vi hjälper dig att få ut ersättning genom en enkel ansökan.

Vad är akneärr?

Akneärr är ett vanligt problem för många ungdomar och vuxna. Akne är en hudsjukdom som orsakas av inflammation i talgkörtlarna och kan orsaka ärrbildning.

Varför får man ersättning för akneärr?

Ärrskador från akne är vanligt förekommande och det är inte ovanligt att man har flera stycken. Dessa typer av ärr uppstår ofta under tonåren eller i tidig vuxen ålder och kan vara permanenta. Det kan vara bra att veta att du som drabbats av ärrbildning efter akne kan ha rätt till ekonomisk kompensation

– förutsatt att detta ingick i ditt försäkringsavtal.

Den enda typ av försäkring som täcker akneärr är en s.k. barnförsäkring. Den kan tecknas av en förälder direkt hos försäkringsbolaget eller via ett fackförbund. En barnförsäkring kan tecknas för barn upp till 18 år och gäller normalt till och med 25 års ålder.

Vad finns det för typer av akneärr?

Om du funderar på att söka ersättning för akneärr, är det bra att ha koll på vilka typer av akneärr det finns. Ärrbildning till följd av akne kan variera av olika slag; de kan vara mörka, ljusa eller röda, upphöjda eller i form av hål eller gropar i huden.

I grunden finns det två olika typer av akneärr :

Atrofiska ärr ser ut som små gropar eller hål i huden och är den vanligaste formen av akneärr. Ärren uppstår på grund av att akne har förstört kollagen i huden, vilket resulterar i mindre elasticitet.

Hypertrofiska ärr orsakas av inflammation som har skapats runt det aknedrabbade området, vilket leder till ökad produktion av kollagen. I slutändan kan det leda till ett rodnande och/eller svullet ärr. Dessa typer av ärr är mindre vanliga.

Ersättning akneärr: Vad gäller för att ha rätt till kompensation?

  • Akneärrförsäkring / Barnförsäkring: För att du ska få kompensation krävs det att du har haft en giltig försäkring för akneärr när skadorna uppstod. En barnförsäkring är den enda typ av försäkring som täcker detta.
  • Du har besökt vården för dina skador: För att du ska ha rätt till kompensation krävs det att du har uppsökt vård för din akne hos en legitimerad vårdgivare. Med vård menas bland annat vårdcentral, hudmottagning eller onlinevård.

Om du har uppfyllt ovanstående krav kan du skapa ett ärende här förutsatt att ditt senaste vårdbesök för din akne var 2014 eller senare. Detta p.g.a försäkringsbolagens preskriptionsregel som innebär att skador eller sjukdomar som behandlats innan 2015 inte längre är giltiga att söka ersättning för idag.

Vem bestämmer om jag har rätt till ersättning?

I slutändan är det ditt försäkringsbolag som bestämmer om du har rätt till ersättning eller inte.

Vem betalar ut ersättning för akneärr?

När du ansöker om ersättning för dina aknebesvär hos oss sköter vi hela processen från insamling av underlag till utbetalning. När vi har mottagit din ersättning drar vi av vårt arvode och skickar vidare summan till dig. Pengarna är skattefria.

Hur mycket kan man få i ersättning?

Ersättning för akneärr varierar beroende på hur stora ärren är samt var på kroppen de sitter. Här kan du läsa om Elias från Stockholm som fick 73500 kr för sina skador.

Vi ordnar din ersättning – snabbt och enkelt

När du skickar din ansökan till oss på InCertify tar vi hand om ärendet och sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag – vi ser även till att de får alla underlag som behövs. Vårt arvode ligger på 30% av ersättningen som försäkringsbolaget betalar ut. Om ingen ersättning utgår, tar vi inte heller ut något arvode.

Testa riskfritt

Vårt arvode är 30% procent av ditt ersättningsbelopp. Om vi inte lyckas att få ut en ersättning för dina skador hos försäkringsbolaget kostar vår tjänst ingenting för dig. Skapa en enkel ansökan här!

Leave a Reply